Provincies

Land

Coronavirus en toerisme vanuit China

Anita
Nieuws

Tijdens onze reizen over de grens, komen we vaak Chinese toeristen tegen en telkens verbazen wij ons weer over dit bijzondere, vaak van mondkapje voorziene volk. Ze lijken tijdens hun vakantie de hele dag bezig te zijn om met hun mobiele telefoon of fotocamera, foto’s van zichzelf en elkaar te maken. Hele fotosessies op het strand hebben we aanschouwd waarbij de meest imposante posities worden aangenomen. Springend in de vloedlijn, hangend aan een palmboom, balancerend op een rotsblok, je kunt het zo gek niet bedenken. Daarbij zijn ze vaak gekleed in zwierige gewaden, wapperende strohoeden en poseren als ware fotomodellen. Wij vragen ons dan steeds af: ‘wat doen ze met al die foto’s?’ Gaan ze die laten afdrukken en in fotoalbums doen? Posten ze die op de social media? Sturen ze die naar het thuisfront? Willen ze niet gewoon genieten van hun vakantie en de mooie omgeving in plaats van telkens maar foto’s te maken?

Op vakantie naar Nederland

Chinezen zijn trouwens gek op Holland. Wist je dat ongeveer twee procent van alle buitenlandse toeristen die ons kikkerlandje langer dan één dag bezoeken, uit China komt? En twee procent klinkt misschien weinig maar dat zijn er toch zo’n 380.000 waarvan er ongeveer 300.000 overnachten in een hotel (blijkt uit de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek). Zo ongeveer de helft van de Chinese hotelgasten overnacht in Amsterdam. Maar ook Giethoorn is populair bij de Chinese toerist. Ze zien Giethoorn als een groot openluchttheater. De horeca speelt hier heel slim op in en serveert erwtensoep als ontbijt en biedt accommodaties aan met bedsteden.

Minder toeristen door Coronavirus

Maar nu is daar ineens een virus genaamd ‘Corona’. De uitbraak van dit virus veroorzaakt steeds verdergaande beperkingen van de Chinese overheid en internationale luchtvaart en dit heeft dan weer gevolgen voor het aantal Chinese toeristen in ons land. Er wordt verwacht dat er 20 procent minder toeristen vanuit China naar Nederland zullen komen dit jaar. Dit alles is natuurlijk afhankelijk van het verloop en de verspreiding van het virus. Wij hopen dat  het virus gauw overwaait en de Chinezen weer gauw, gewapend met hun camera’s en mondkapjes, op vakantie kunnen waar ze maar willen. Voorlopig kunnen ze tot die tijd hun fotoalbums doorbladeren. Hoe dan ook, wij gaan voor de zekerheid maar even niet naar China dit jaar!

Tags: ,
nl_NLDutch