Provincies

Land

Wij -de zussen Marja en Loes Zomer- zijn geboren en getogen Amsterdammers. Daar hebben we bijna ons hele leven met veel plezier gewoond, gewerkt en zeker ook geleefd 🙂 Ten gevolge van een ernstig ongeval is Loes helaas slecht ter been en arbeidsongeschikt. Er is een leven voor en een leven na het ongeval…

Een paar jaar geleden ging het kriebelen bij ons. We hadden behoefte aan lucht, natuur, ruimte en vrijheid. Het roer moest om en we besloten om een B&B in het mooie West-Friesland te beginnen. Door samen te gaan wonen bundel(d)en wij onze krachten.

We hebben een heel lief en mooi droomplekje gevonden in Oostwoud, waarop wij op het eerste gezicht verliefd werden. Een Hans en Grietje huisje in een sprookjestuin, waar we op de koop toe een stel alpaca’s bij kregen. Wat een leuke dieren zijn dat! Na met man en macht te hebben gewerkt aan de verbouwing van ons huis en de bouw van de -naast ons huis gelegen- B&B waren we er helemaal klaar voor. We zijn er heel trots op om onze gasten een mooie, luxe ruimte in een prachtige omgeving te mogen bieden. Waarbij wij ernaar streven dat het ze aan niets ontbreekt, ze de hectiek van alledag even kunnen vergeten en zij ontspannen en met een glimlach weer vertrekken.

Net als de vorige bewoners houden wij de natuur in al zijn vormen graag intact. We werken dan ook alleen met natuurvriendelijke producten en daarom zal je hier en daar onkruid en andere spontaan aangewaaide flora ontdekken. Met mooi weer vliegen de vlinders, bijen en hommels hier vrolijk rond. Omdat we het milieu zo min mogelijk willen belasten en wij niet op een riool zijn aangesloten voeren we het afvalwater af via een helofytenfilter (c.q. een moeras- of rietfilter). Daarnaast maken we voor warm water gebruik van een zonneboiler en voor de elektriciteit hebben we zonnepanelen. Voor het ontbijt gebruiken wij biologische producten uit de omgeving. Om het plaatje compleet te maken, dromen wij ervan om onze gasten in de nabije toekomst -naast de eitjes van onze eigen kippetjes en de honing van de bijtjes van onze lieve buurvrouw- ook groenten en fruit uit onze eigen moestuin te mogen aanbieden.

Onze dieren -vier katten, een hond, drie alpaca’s, vier kippen en een haan- lopen in onze afgescheiden achtertuin vrij rond. In de voortuin, die volledig beschikbaar is voor de gasten, mogen ze niet komen (de hond alleen als ze is aangelijnd) maar wanneer je wilt stellen wij je graag aan ze voor.

Dus, heb je zin om er even lekker tussenuit te gaan, de drukte van alledag achter je te laten en compleet te ontstressen? Dan ben je bij B&B ZusenZomer aan het juiste adres. Ons huis en de drie naastgelegen gastenverblijven liggen midden in het pittoreske dorpje Oostwoud, verscholen tussen het groen, aan doorgaand vis- en vaarwater en nabij diverse fiets- en wandelroutes. Je vindt hier de perfecte uitvalsbasis om bijvoorbeeld Amsterdam te bezoeken, een dagje naar Texel of één van de andere Waddeneilanden te gaan, het Groot-Frieslandpad te lopen of om in West-Friesland rond te struinen, kortom om Holland boven Amsterdam te verkennen.

Onze B&B ligt midden in de historische driehoek Hoorn, Medemblik, Enkhuizen en er zijn dan ook tal van musea te vinden in de omgeving. De havens zijn natuurlijk prachtig om te bezoeken, een boottocht naar het Zuiderzeemuseum is ook zeker de moeite waard en een reisje met de stoomtram is een belevenis op zich!

Wij streven ernaar de gasten zoveel mogelijk rust en vrijheid te bieden. Daarom zijn er koffie- en theefaciliteiten op de kamers, zorgen wij ervoor dat de koelkastjes gevuld zijn met verse vleeswaren, kaas, melk, yoghurt en een flesje wijn. Natuurlijk zorgen we ook voor diverse soorten zoetbeleg zoals jam uit de omgeving en honing van de bijtjes van onze buurvrouw. De verse broodjes, eitjes, fruit en versgeperste jus d’orange worden ’s morgens in een rieten mand op de privé-terrasjes neergezet. Zo kunnen onze gasten als zij dat willen lekker uitslapen en daarna op hun kamer of terras genieten van het uitgebreide ontbijt. Alle drie de verblijven en privé-terrasjes hebben een weids uitzicht op het Egboetswater waarboven ’s morgens de zon opkomt. Maar onze gasten mogen natuurlijk ook gebruik maken van de picknicktafels aan het doorgaande vaarwater in onze voortuin. Het YouTube filmpje dat Anita en Ben van Hotelkamercheck hebben gemaakt geeft een goede indruk van onze B&B.

Groetjes,

Loes & Marja

nl_NLDutch