Provincies

Land

Je zult in deze moeilijke tijd maar een hotel hebben; lege kamers, gesloten restaurant, geen toeristen. Sterker nog…je zult in deze moeilijke tijd maar een hotel hebben met de naam Corona.

Hotels in Nederland

In Nederland zijn er twee hotels met de naam die we onderhand niet meer kunnen horen of zien; Corona. En eigenlijk betekent Corona gewoon ‘kroon’ in het Spaans. Vandaar dat het normaalgesproken geen vreemde naam is voor een hotel. In het centrum van Den Haag vind je het Boutique hotel Corona en in Zeist is ook een hotel genaamd Corona. Onhandige naam in deze tijd, of misschien juist niet?

Boutique hotel Corona

Het eeuwenoude pand in Den Haag wordt sinds 1921 als hotel gebruikt. Een overnachting kostte in die tijd drie gulden en vijftig cent! Na de tweede wereldoorlog kwam er een nieuwe eigenaar in die het hotel de naam ‘Corona’ heeft gegeven. Toen wisten ze natuurlijk nog niet dat die naam er voor zou zorgen dat het hotel jaren later een ware selfie hotspot zou worden. Toch ervaart het hotel geen terugloop in de boekingen. Sterker nog, het gaat juist heel goed! Maar of dat nou door de naam komt… dat is de vraag.

Hotel Corona in Zeist

In Zeist is het niet anders, ook daar stoppen mensen massaal voor de deur om een selfie te maken met de naam die op de gevel prijkt. De eigenaresse van hotel Corona in Zeist heeft wel wat nare ervaringen. Dit heeft niet alleen te maken met de naam van het hotel maar ook met het Aziatische uiterlijk van de vrouw. In het begin van de Coronacrisis gaf dit wat vervelende opmerkingen. Soms hoort ze mensen zeggen dat de naam van het hotel wel heel ongelukkig gekozen is. Ook werd er wel gevraagd waarom ze de naam van het hotel niet veranderen. Toch heeft ook dit hotel geen last van minder boekingen. En de naam veranderen? Dat is de eigenaresse absoluut niet van plan! 

Bronnen: RTLnieuws.nl ,  AD.nl , luxehotelkamers.nl

nl_NLDutch