Provincies

Land

Hotels hebben het moeilijk en de tweede golf moet nog komen

Sefania Vitalis
Nederland Nieuws

Het coronavirus heeft wereldwijd flink huisgehouden. Vakanties waren deze zomer dan ook anders dan normaal. Voor veel mensen werd het een vakantie in eigen land en voor sommige werden buitenlandse vakanties korter dan gebruikelijk of voor onbepaalde tijd uitgesteld. Veel mensen zochten naar nieuwe ‘coronaproof’ manieren om hun vakantie in te richten. Denk hierbij aan campers, caravans of tentvakanties waarbij er geen gemeenschappelijke ruimtes gedeeld hoeven te worden met mensen van buiten het huishouden.

Een ongewone zomer voor hotels

Al met al kunnen we zeggen dat de horeca en hotelsector zwaar te lijden hebben gehad onder deze ongebruikelijke zomer. Dat komt niet alleen door de coronamaatregelen die juist op de hospitality sector veel invloed hebben, maar ook door het vakantiegedrag van eventuele bezoekers. Veel hotels zijn deels afhankelijk van buitenlandse toeristen en die lieten dit jaar lang op zich wachten. Toen het toeristenseizoen eindelijk wel een beetje op gang kwam zagen we ook alweer de eerste signalen van een potentiële tweede golf. Het is nu duidelijk dat deze tweede golf niet meevalt en ook weer gaat zorgen voor maatregelen die hotels en horeca hard zullen treffen.

hotel corona

De tweede golf komt er aan

Grote hotelketens zoals Fletcher en van der Valk hebben maatregelen genomen om gasten nog altijd veilig te kunnen ontvangen. Zo zijn de hygiëneregels aangescherpt, draagt het personeel mondkapjes en wordt de anderhalvemetersamenleving gefaciliteerd. Maar dit zal weinig effect hebben op de gigantische afname in bezoekersaantallen. Normaal gesproken is er ook na het hoogseizoen nog een redelijke bezettingsgraad in hotels omdat evenementen en (inter)nationale zakenreizen zorgen voor behoefte aan tijdelijk verblijf.

Zoek de natuur op in eigen land

Ook is het onder veel Nederlanders populair om tijdens de herfst een gezellig hotel in de natuur op te zoeken. En wat is er fijner dan een stedentrip naar een prachtige stad om daar de kerstmarkt te bezoeken en daarna wat op te warmen bij het haardvuur van een hotelletje. Helaas gooit de tweede coronagolf roet in het eten van de gemiddelde reiziger. Het besmettingsrisico in grote steden en de horeca die om 22:00 sluit zijn natuurlijk redenen om thuis te blijven maar ook de zakelijke reizen vallen grotendeels weg nu de meeste mensen zo veel mogelijk thuiswerken en congressen e.d. zijn afgelast.

Het zijn en blijven onzekere tijden voor de vele fantastische hotels die wij bij hotelkamercheck voor jullie hebben bezocht en nog gaan bezoeken. Maar ondertussen gaan wij op verantwoorde wijze door met het reviewen van hotels zodat jullie je volgende hotelbezoek goed geïnformeerd kunnen boeken.

nl_NLDutch