Provincies

Land

Waar restaurants, scholen, sportclubs enz. volgens de crisismaatregelen ter bestrijding van het Coronavirus moeten sluiten, mogen hotels vanwege hun maatschappelijk belang open blijven. Maar dat betekent niet dat ze het makkelijk hebben. Ondanks het feit dat hotels niet verplicht zijn om te sluiten, zijn hotels wel steeds meer genoodzaakt om de deuren te sluiten vanwege het groot aantal annuleringen. Want ja, waarom zou je een weekendje weg gaan als je na je boswandeling nergens een kop koffie met een appeltaartje kunt krijgen? Of de stad niet in kunt om uitgebreid te shoppen?

Hotels bieden lege hotelkamers aan

We worden vriendelijk doch dwingend verzocht om thuis te blijven dus schuiven we onze uitstapjes op naar betere tijden. En dat merken de hotels. Maar net als vele andere ondernemers en burgers, gaan ook hotels niet bij de pakken neerzitten en maken van de nood een deugd.

Zorghotels: hotelketens Fletcher en Van der Valk hebben hotels beschikbaar gesteld om corona patiënten op te vangen. In Uden is zelfs een van der Valk hotel waar kamers zijn ingericht als verloskamer.

Daklozenopvang: omdat ook in de daklozenopvang de anderhalve meter afstand moet worden gehanteerd, is er te weinig plek om iedereen op te vangen. Hotels schieten hierin te hulp door daklozen te huisvesten in hun lege kamers.

Roomservice: sommige hotels bieden de weinige gasten die er nog zijn, de mogelijkheid om op hun kamer te eten. Het keuzemenu wordt samen met het ontbijt bij de kamerdeur afgeleverd. Ook kunnen gasten een afhaalmaaltijd op hun kamer nuttigen of iets laten bezorgen.

Zorgpersoneel: ook zijn er hotels die hun lege kamers, tegen kostprijs of zelfs gratis, beschikbaar stellen aan zorgpersoneel en/of familieleden van corona-patiënten. Zorgpersoneel kan bijvoorbeeld na een nachtdienst niet naar huis omdat er vanwege de maatregelen minder openbaar vervoer is.

Werkplek; veel werknemers werken uit voorzorg thuis en dat is in combinatie met kinderen die niet naar school kunnen, geen ideale situatie. Daarom bieden sommige hotels hun kamers aan als werkplek. Een kamer kan dan per dagdeel gehuurd worden, inclusief Wifi en koffie/thee-faciliteiten.

Sluiten; buiten het feit dat hotels hun personeel willen behoeden voor besmetting, is het vaak niet meer rendabel om voor de enkele gasten die nog komen, de deuren open te houden. En dan zit er niets anders op dan sluiten.

Wij wensen alle hotelmedewerkers heel veel sterkte.

Tags: ,
nl_NLDutch