top of page
Zoeken
  • info5996463

Even lekker niks doen in Castelsardo resort Sardinie:-)Wij houden van reizen, zijn al in heel veel landen geweest, van Thailand tot Hawaii. Dan boeken we een vliegticket en verder zien we ter plekke wel waar we naar toe gaan. Maar soms is het gewoon even heel fijn om een weekje helemaal NIKS te hoeven doen.


Twee jaar geleden gingen wij voor het eerst een weekje naar Castelsardo Resort in Sardinie. Dat was midden in de onzekere Coronatijd met veel beperkingen op het gebied van reizen. Met mondkapjes op gingen we het vliegtuig in en vlogen in een paar uurtjes naar Italië. Na een transfer van een uur kwamen we aan en kregen bij de receptie de welbekende All-inclusive bandjes om onze polsen. De vakantie kon beginnen!


Het resort heeft ons aangenaam verrast, vooral als je kijkt naar de prijs, we betaalden ongeveer 500,- euro per persoon. Je moet wel goed ter been zijn om hier te verblijven want her resort is tegen een rots aangebouwd dus dat betekent heel veel trappen en heuvels beklimmen! wij vonden dat niet erg, zo verbrand je de calorieën weer een beetje die je in het restaurant naar binnen hebt gewerkt. Het eten was niet van hoogstaande kwaliteit maar als je niet veeleisend bent (zoals wij) dan is het prima. Er zijn twee restaurants, het grote buffetrestaurant waar ook het ontbijt is en het pizzarestaurant, een etage hoger (of was het nou lager?!). Het pizzarestaurant is niet altijd open maar de pizza's zijn best lekker, ook kun je er een wokmaaltijd bestellen. Snacks en een groentebuffet zijn daar ook.


Wat bij het Castelsardo Resort vooral een grote plus is, is absoluut het fantastische uitzicht wat je vanaf het terras bij het restaurant hebt maar ook vanaf het zwembad en niet te vergeten....vanaf je eigen balkon!

Het strandje is klein maar echt heel fijn. Het is schoon, er zijn prima ligbedden en parasols. Op bepaalde tijden is er ook een 'baywatch' aanwezig. De zee loopt geleidelijk af, pas wel op voor de stenen op de bodem, slippers of zwemschoenen zijn aan te raden.


Als je er even tussenuit wilt, dan kan je met het shuttlebusje voor 5 euro p.p. heen en weer naar het centrum van Castelsardo. Binnen tien minuten ben je in het gezellige centrumpje waar je het kasteel kunt bezoeken of kunt winkelen. Het busje gaat op gezette tijden, vooraf reserveren is raadzaam.


De eerste keer dat wij in Castelsardo Resort verbleven, hadden we een kamer op een hoek met veel privacy. Tussen de balkons zat een hoge muur. Dit jaar (2022) zijn we voor de tweede keer naar Castelsardo Resort gegaan en hadden we een gerenoveerde kamer. Mooi hoor, wat moderner dan twee jaar geleden, maar zo jammer dat er op het balkon geen privacy was. De muurtjes tussen de buren links en rechts waren ongeveer een meter hoog, je kon zo bij de buren naar binnen kijken. Dat vonden wij een minpuntje.


En om nog even op de minpuntjes door te gaan, we baalden enorm toen we er achter kwamen dat de Limoncello niet meer in het All-inclusive pakket zat. Twee jaar geleden was dat nog wél zo en we hadden ons daar eerlijk gezegd best wel op verheugd. Ook een tegenvaller was de extra kosten die we moesten betalen bij het inchecken, iets van 70,- euro voor 2 personen, had iets met hygiëne maatregelen te maken i.v.m. Corona. Het all-inclusive pakket is overigens geldig tot tien uur 's avonds, daarna moet je betalen tenzij je een extra upgrade koopt, dan mag je je tot twaalf uur volgieten!


Maar goed, die minpuntjes zijn te verwaarlozen ten opzichte van al het moois wat Castelsardo Resort te bieden heeft. Als ze nou de Limoncello weer in het all-inclusive pakket doen, wie weet gaan we dan over een paar jaar nóg wel een keer!


Hebben we je enthousiast gemaakt? boek dan zelf dit hotel via deze link: https://bit.ly/3CipdOs


Kijk hier onze video van ons eerste bezoek in 2020 https://youtu.be/E8HIHSYbCcY

Kijk hier onze video van ons tweede bezoek in 2022 https://youtu.be/J4cib3BSqo8
7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page