top of page
Zoeken
  • Anita

Plastic is niet fantastic


Thuis wordt de tuin ontsiert door drie monsterlijke bakken waarvan de meest recente een grijze bak met oranje deksel is waar we braaf al het plastic afval in gooien.

Als je onze hotelbezoekjes een beetje volgt, valt het je misschien wel op dat we niet zo positief zijn over de plastic bekers en shampooflesjes die we vaak aantreffen in de badkamer. Het toppunt was vorig jaar, toen kwamen we in een badkamer kwamen waar een (plastic) sticker op de badkamertegels prijkte met het verzoek om de handdoeken pas op de grond te leggen als je nieuwe wilt. Heel goed…zou je denken, ware het niet dat naast die sticker twee plastic bekers (verpakt in plastic) op het plankje stonden, met daarnaast een rij plastic flesjes met shampoo, bodylotion (waar je overigens na jezelf een tenniselleboog te hebben geschud, pas iets uit krijgt) enz. Beetje tegenstrijdig, vonden wij en ik vraag me altijd af: ‘waarom?’ je kunt toch gewoon glazen neerzetten en een zeepdispenser op de muur hangen?.

Heel blij werd ik dan ook van een artikel dat ik vorige week las: ‘Accor verwijdert al het wegwerpplastic uit hotels’. Accor is een bedrijf dat hotelketens beheerd over de hele wereld en jaarlijks meer dan 120 miljoen gasten verwelkomt .Wij kennen hier in Nederland de Ibis hotels, die zijn ook van Accor. In het artikel staat dat Accor is toegetreden tot de Global Tourism Plastic Initiative en daarmee getekend heeft voor het verwijderen van alle plastic wegwerpartikelen voor gasten in de hotels. Het gaat dan om plastic wegwerpartikelen zoals: toiletartikelen, bekers, roerstaafjes, plasticzakken in afvalemmers enz. En dan denk je misschien: ‘nah, dat zal toch wel meevallen?’, maar nee, in het artikel staat dat er jaarlijks wereldwijd meer dan 200 miljoen plastic artikelen voor eenmalig gebruik worden gebruikt in de Accor hotels. Ja…inderdaad…alleen in de Accor hotels, kun je nagaan hoeveel dat zal zijn als je daar alle andere hotels bij optelt…ik wil het niet weten!

Accor is al langere tijd bezig met duurzaamheid, eerder hebben ze al beloofd om alle plastic rietjes, wattenstaafjes en roerstaafjes uit de hotels te verwijderen. En in meer dan tweeduizend Ibis hotels hebben ze de in plastic verpakte zeepartikelen vervangen door zeepdispenser. Kijk…daar worden wij nou blij van.

Ik denk dat wij binnenkort maar eens een Ibishotel gaan bezoeken!36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page